maandag 27 juli 2009

Om gezond aan te komen op de Caribe zonder scheurbuik kregen we van Marjan de tip om kiemzaden in te slaan. De eerste oogst is geweest en het smaakt goed op de salades enz..
Aangezien de voorraad niet eeuwig houdbaar en het lekker is betwijfel ik of er in december nog iets van over is.
In Duinkerken hebben we grote blikken (3 pers.) maaltijden ingeslagen. Kip met couscous en Ook vlees in blik, groenten enz. en de voorraad vordert gestaag. Nu ben ik bezig een menulijst samen te stellen: ontbijt, lunch/diner en avondeten. Ook de voorraadlijst moet nu in orde komen anders weet ik niet meer wat er is en waar het is.
Aangezien het op de oceaan snel donker is 18.30 en lang donker blijft tot de volgende ochtend 6.30 lijkt het mij handiger de warme hap tussen de middag te nuttigen. Brood zal moeilijk worden te bewaren en ik heb geen oven dus zal hier een alternatief voor moeten komen. Pannenkoeken in soorten en maten zijn te maken, wraps met evt. erwten erin verwerkt enz..
Met behulp van melkpoeder kom ik een heel eind.
Van mijn collega’s kreeg ik een boek: ritme van de oceaan en dit gaat over een gezinnetje dat een driejaar durende wereldreis maakt in een kleine boot (zelfde maat als de onze) en het is heel leuk en leerzaam te lezen welke problemen zij tegen kwamen.
Zelf had ik het idee om eerst op de Kaapverdische eilanden in te slaan maar nu weet ik dat daar niets te krijgen is. Het moet dus veel eerder gebeuren. Misschien handig om in elke haven te kijken voor afwisselende spullen. In Spanje en Portugal heb je enorme warenhuizen waar te kust en te keur verkocht wordt.. Aan de slag dus. Het is namelijk wel prettig enige variatie te hebben als we straks weken op zee zitten. Ik maak menulijstjes en verdiep me in houdbaarheid van produkten. Mogelijkheden met zelf bakken van brood in een pan, yoghurt maken enz.. Leuk om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten